Актуелно

Конкурс за прием на ученици во јавните ученички домови во република македонија за во учебната 2015 / 2016 година

За нас

ОУД “Лазар Лазаревски” Велес е воспитно - образовна установа за прифаќање на редовните ученици од четирите средни училишта во градот

Управен одбор

Од Совет на Општина Велес, Од МОН,
Од МОН Од Совет на воспитувачи,
Од Совет на родители

Погледнете ја нашата галерија


Соопштенија

Учество на меѓународна работилница на тема „Со адолесцентите низ кризата“

Здружението на директори од ученичките и студентските домови во РСМ, организира меѓународна еднодневна работилница на која учество зема и тим од воспитувачи од ОУД„Лазар Лазаревски“Велес. Работилницата на тема: „Со адолесцентите низ кризата“ се реализира на 20.03.2023 година (понеделник) во просториите на ЈГГУГС „Здравко Цветковски“Скопје.

Прочитај повеќе

Домаќини на натпревар во кошарка во рамки на Домска лига

ОУД„ЛАЗАР ЛАЗАРЕВСКИ“ВЕЛЕС, ДОМАЌИН НА КОШАРКАРСКИ НАТПРЕВАРИ ВО РАМКИ НА ДОМСКАТА ЛИГА Во саботата на 18.03.2023 година, во рамки на Домската лига, беа одиграни натпревари во кошарка во машка конкуренција. Учество на натпреварите земаа кошаркарски екипи од ученичките домови во РСМакедонија. Домаќинот, ОУД„Лазар Лазаревски“Велес го освои II -то ме

Прочитај повеќе

Eдукативна работилница наменета за млади на тема „Трговија со луѓе“

едукативна работилница наменета за млади на тема „Трговија со луѓе“

Прочитај повеќе

Реализирана обука за вработени

Во организација на Здружение на финансиски работници на Локалната самоуправа и јавните претпријатија-Велес, на ден 15.12.2022 година во просториите на ОУД„Лазар Лазаревски“Велес, беше реализирана обука за спроведување на попис. Обуката ја реализираше ревизор од Државен завод за ревизија г-дин Бранислав Гулев. Учество на обуката земаа вработени од

Прочитај повеќе

Програма по повод Денот на Домот

Со пригодна програма и доделување на награди од ликовниот конкурс на тема „Мојата идна професија“ одбележан Денот на Домот

Прочитај повеќе

ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ДОМОТ 25-ти Октомври

Делегација од ОУД„Лазар Лазаревски“Велес во чест на Патрониот празник 25-ти Октомври, положи цвеќе на монументалниот споменик - Спомен костурница Велес.

Прочитај повеќе

Директорот на ОУД „Лазар Лазаревски“ Велес организираше прием за гостите од средното стручно училиште „Станислав Сташица“ од Новогард, Р.Полска

Денес, 16.09.2015 година (среда), Директорот на ОУД „Лазар Лазаревски“ Велес организираше прием за гостите од средното стручно училиште „Станислав Сташица“ од Новогард...

Прочитај повеќе

221 ученик сместени во ОУД „Лазар Лазаревски“

Континуираното подобрување на условите за престој на учениците во ученичкиот дом и големиот број на активности реализирани во изминатиот период, резултираше со огромен интерес за сместување во ОУД „Лазар Лазаревски“ Велес. Капацитетот е 100% исполнет. Сместени се вкупно 221 ученици...

Прочитај повеќе

ОДРЖАН СОСТАНОК СО УЧЕНИЦИТЕ КОИ ЗА ПРВПАТ ОВАА УЧЕБНА ГОДИНА СЕ ДЕЛ ОД ОУД,,ЛАЗАР ЛАЗАРЕВСКИ" ВЕЛЕС!

На ден 10.09.2015 год. (четврток) во просториите на ОУД „Лазар Лазаревски“ Велес се одржа заеднички состанок на директорката со оние ученици кои за првпат оваа учебна година се сместија во Ученичкиот дом.

Прочитај повеќе

Најнови вести

Учениците и вработените
од ОУД„Лазар Лазаревски“-Велес го одбележаа Светскиот ден на чистењето 15 Септември

Сведоштва

Сведоштва