УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУД„ЛАЗАР ЛАЗАРЕВСКИ“ ВЕЛЕС ВО ПОСЕТА НА САЕМ НА КНИГА 2015!

Денес, 06.05.2015 година(среда), учениците од ОУД„Лазар Лазаревски“ Велес заедно со своите одговорни воспитувачи,беа во посета на 27-миот по ред Саем на книга, како една од најпосетените саемски манифестации кај нас, која учествува во создавањето на традицијата и култот кон пишаниот збор, кој секако ги обединува луѓето. Целта на посетата беше развивање љубов спрема книгата и стекнување навика за купување и читање книги. Учениците имаа можност да се „дружат“ со издавачките куќи и да се запознаат со најновите книжевни хитови.