Актуелно

Конкурс за прием на ученици во јавните ученички домови во република македонија за во учебната 2015 / 2016 година

За нас

ОУД “Лазар Лазаревски” Велес е воспитно - образовна установа за прифаќање на редовните ученици од четирите средни училишта во градот

Управен одбор

Од Совет на Општина Велес, Од МОН,
Од МОН Од Совет на воспитувачи,
Од Совет на родители

Погледнете ја нашата галерија


Соопштенија

Конкурс за прием на ученици во јавните ученички домови за учебната 2024/2025

Конкурс за прием на ученици во јавните ученички домови за учебната 2024/2025

Прочитај повеќе

Домијада Охрид 2024

Во период од 02.06.2024 до 04.06.2024 година, во Охрид се одржува XXX Домијада, на која се натпреваруваат спортски екипи од сите ученички и студентски домови во РСМ. Женските екипи од ОУД„Лазар Лазаревски“Велес, се натпреваруваат во шах, ракомет и пинг-понг. Среќно на сите учесници.

Прочитај повеќе

Проект „ Уредување на дворна површина“

Денес 17.04.2024 година, во просториите на Министерството за животна средина и просторно планирање, директорот на ОУД„Лазар Лазаревски“Велес Марјанчо Јорданов, потпиша договор за доделување на средства за финансирање на проектот „Уредување на дворна површина“.

Прочитај повеќе

Во ОУД„Лазар Лазаревски“Велес одбележан меѓународниот ден на математиката, познат и како „Денот на Пи“

Во ОУД„Лазар Лазаревски“Велес одбележан меѓународниот ден на математиката, познат и како „Денот на Пи“.

Прочитај повеќе

ОД ДЕТЕ ЗА ДЕТЕ

На иницијатива на учениците од ОУД„Лазар Лазаревски“Велес, се продолжи со Проектот „ОД ДЕТЕ ЗА ДЕТЕ“. Со тоа повторно се покажа хуманоста на учениците сместени во Ученичкиот дом, кои направија Новогодишни пакетчиња и истите ги донираа на дечињата во детското одделение при Општа Болница Велес.

Прочитај повеќе

КНИЖЕВНА СРЕДБА

На ден 21.12 2023 год. во Книжарница-Кафе ЗБОР се одржа книжевна средба на учениците од ОУД ,,Лазар Лазаревски" Велес и својот воспитувач Василка Ѓурчиновски со експертите за убавиот пишан збор-авторите Десанка Николова и Емилија Златкова Анастасова. Учениците уживаа во стиховите од збирките на поетесата Десанка Николова: ,,Македонствување" и „Бе

Прочитај повеќе

Женската шаховска екипа од ОУД„Лазар Лазаревски“Велес обезбеди пласман на Домијада 2024

Во рамки на Домската спортска лига во квалификациски натпревари во шах женската екипа од ОУД„Лазар Лазаревски“Велес обезбеди пласман на Домијада 2024

Прочитај повеќе

Женската пинг-понг екипа од ОУД„Лазар Лазаревски“Велес, обезбеди пласман на Домијада 2024

Во рамки на Домската лига на 02.12.2023 година, машката и женската пинг - понг екипа играа натпревари во ученичкиот дом во Прилеп. Женската екипа обезбеди пласман за учество на Домијада 2024.

Прочитај повеќе

Посета на Спомен Куќата на Тоше Проески

Ученици од ОУД„Лазар Лазаревски“Велес - учесници во програмата по повод Патрониот празник на Домот во посета на Спомен Куќата на Тоше Проески

Прочитај повеќе

Најнови вести

Учениците и вработените
од ОУД„Лазар Лазаревски“-Велес го одбележаа Светскиот ден на чистењето 15 Септември

Сведоштва

Сведоштва