ЌЕ СЕ ПОСТАВАТ СОНЧЕВИ КОЛЕКТОРИ

Во целост заврши проектот „Од еко сончева акција до спортска енергија“ во спортската сала „Гемиџии“ проект на Општина Велес, здружението на граѓани Велес Фест UNDP и Леов компани. Поставени се вкупно 15сончеви панели и три бојлери од по 500 литри.Ученичкиот дом Лазар Лазаревски е следната институција на која ќе постават сончеви колектори.
Неодамна целосно заврши проектот за поставување на сончеви колектори на спортскиот центар Парк Спорт. Поставувањето на сончевите колектори траше речиси цела година. Од спортската сала велат дека потребата од нивно поставување беше неопходно, затоа што голем дел од клубовите ја користат спортската сала за тренинзи. Ефектот и бенефиот од истите е видлив вели директорот Александар Табаков