Актуелно

Конкурс за прием на ученици во јавните ученички домови во република македонија за во учебната 2015 / 2016 година

За нас

ОУД “Лазар Лазаревски” Велес е воспитно - образовна установа за прифаќање на редовните ученици од четирите средни училишта во градот

Управен одбор

Од Совет на Општина Велес, Од МОН,
Од МОН Од Совет на воспитувачи,
Од Совет на родители

Погледнете ја нашата галерија


Соопштенија

Учество на работилница по повод 9 мај - Денот на Европа

Учество на работилница по повод 9 мај - Денот на Европа

Прочитај повеќе

Честит 9 Мај, честит Ден на победата над фашизмот!

Честит 9 Мај, честит Ден на победата над фашизмот!

Прочитај повеќе

ОУД „ЛАЗАР ЛАЗАРЕВСКИ“ ВЕЛЕС - ДЕЛ ОД ОТВАРАЊЕТО НА РЕТРОСПЕКТИВНАТА ИЗЛОЖБА НА ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВСКИ!

ОУД „ЛАЗАР ЛАЗАРЕВСКИ“ ВЕЛЕС - ДЕЛ ОД ОТВАРАЊЕТО НА РЕТРОСПЕКТИВНАТА ИЗЛОЖБА НА ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВСКИ!

Прочитај повеќе

ОУД ,,Лазар Лазаревски" Велес во посета на Саем на книга 2023 📚

ОУД ,,Лазар Лазаревски" Велес во посета на Саем на книга 2023 📚

Прочитај повеќе

Проект: ТВОРИЛНИЦА 2023

На ден 25.04.2023 (вторник) во ОУД ,,Лазар Лазаревски" Велес се реализираше стрип работилница во соработка со Ване Трајков од Стрип Центарот од Велес.Работилницата е во рамките на проектот Творилница 2023.На работилницата учествуваа ученици сместени во ОУД ,,Лазар Лазаревски" Велес под менторство на воспитувач м-р Василка Ѓурчиновски и ученици од

Прочитај повеќе

Учество на меѓународна работилница на тема „Со адолесцентите низ кризата“

Здружението на директори од ученичките и студентските домови во РСМ, организира меѓународна еднодневна работилница на која учество зема и тим од воспитувачи од ОУД„Лазар Лазаревски“Велес. Работилницата на тема: „Со адолесцентите низ кризата“ се реализира на 20.03.2023 година (понеделник) во просториите на ЈГГУГС „Здравко Цветковски“Скопје.

Прочитај повеќе

Домаќини на натпревар во кошарка во рамки на Домска лига

ОУД„ЛАЗАР ЛАЗАРЕВСКИ“ВЕЛЕС, ДОМАЌИН НА КОШАРКАРСКИ НАТПРЕВАРИ ВО РАМКИ НА ДОМСКАТА ЛИГА Во саботата на 18.03.2023 година, во рамки на Домската лига, беа одиграни натпревари во кошарка во машка конкуренција. Учество на натпреварите земаа кошаркарски екипи од ученичките домови во РСМакедонија. Домаќинот, ОУД„Лазар Лазаревски“Велес го освои II -то ме

Прочитај повеќе

Eдукативна работилница наменета за млади на тема „Трговија со луѓе“

едукативна работилница наменета за млади на тема „Трговија со луѓе“

Прочитај повеќе

Реализирана обука за вработени

Во организација на Здружение на финансиски работници на Локалната самоуправа и јавните претпријатија-Велес, на ден 15.12.2022 година во просториите на ОУД„Лазар Лазаревски“Велес, беше реализирана обука за спроведување на попис. Обуката ја реализираше ревизор од Државен завод за ревизија г-дин Бранислав Гулев. Учество на обуката земаа вработени од

Прочитај повеќе

Најнови вести

Учениците и вработените
од ОУД„Лазар Лазаревски“-Велес го одбележаа Светскиот ден на чистењето 15 Септември

Сведоштва

Сведоштва