Актуелно

Конкурс за прием на ученици во јавните ученички домови во република македонија за во учебната 2015 / 2016 година

За нас

ОУД “Лазар Лазаревски” Велес е воспитно - образовна установа за прифаќање на редовните ученици од четирите средни училишта во градот

Управен одбор

Од Совет на Општина Велес, Од МОН,
Од МОН Од Совет на воспитувачи,
Од Совет на родители

Погледнете ја нашата галерија


Соопштенија

Ова е пример текст. Заменете го со ваша содржина. Само кликнете врз ова поле и додадете свој текст.

ОУД „Лазар лзаревски“-дел од пригодната свеченост по повод патрониот празник на локалната библиотека„Гоце Делчев“!

Денес, 05.05.2015 година (вторник) во салата „Бели Мугри“ со почеток во 19 часот, се одржа пригодна свеченост по повод патрониот празник на Локалната библиотека „Гоце Делчев“, на која присуствуваа и учениците од ОУД„Лазар Лазаревски“ Велес.

Прочитај повеќе

Благодарница на ОУД „Лазар Лазаревски“-Велес

Благодарница на ОУД „Лазар Лазаревски“-Велес за континуирана поддршка и соработка со Локалната библиотека „Гоце Делчев“!

Прочитај повеќе

Ученици од ОУД ,„Лазар Лазаревски“ Велес го посетија Ликовниот салон

На ден 17.02.2015 година (вторник) во склоп на активностите на манифестацијата „ВЕЛЕС-ГРАД НА КУЛТУРАТА 2015”, со почеток во 19:00 часот во Ликовниот салон, беше отворена Изложбата на дела создадени на 21-та Интернационална ликовна колонија ,,Кичево“ 2014.

Прочитај повеќе

Најнови вести

Учениците и вработените
од ОУД„Лазар Лазаревски“-Велес го одбележаа Светскиот ден на чистењето 15 Септември

Сведоштва

Сведоштва