Актуелно

Конкурс за прием на ученици во јавните ученички домови во република македонија за во учебната 2015 / 2016 година

За нас

ОУД “Лазар Лазаревски” Велес е воспитно - образовна установа за прифаќање на редовните ученици од четирите средни училишта во градот

Управен одбор

Од Совет на Општина Велес, Од МОН,
Од МОН Од Совет на воспитувачи,
Од Совет на родители

Погледнете ја нашата галерија


Соопштенија

ТВОРИЛНИЦА 2023

ТВОРИЛНИЦА 2023 На ден 31.05.2023 година, учениците од ОУД„Лазар Лазаревски“Велес под менторство на воспитувач м-р Василка Ѓурчиновски заедно со учениците од СОУ„Гимназија Кочо Рацин“Велес под менторство на проф. Магдалена Сарагинова ги презентираа своите завршни активности од проектот „Творилница 2023“. На завршниот настан присуствуваа раководите

Прочитај повеќе

ДОМИЈАДА ВЕЛЕС 2023

ОУД„Лазар Лазаревски“Велес, домаќин на XXIX Домијада одржана од 26.05.2023 до 28.05.2023 година.

Прочитај повеќе

Учество на работилница по повод 9 мај - Денот на Европа

Учество на работилница по повод 9 мај - Денот на Европа

Прочитај повеќе

Честит 9 Мај, честит Ден на победата над фашизмот!

Честит 9 Мај, честит Ден на победата над фашизмот!

Прочитај повеќе

ОУД „ЛАЗАР ЛАЗАРЕВСКИ“ ВЕЛЕС - ДЕЛ ОД ОТВАРАЊЕТО НА РЕТРОСПЕКТИВНАТА ИЗЛОЖБА НА ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВСКИ!

ОУД „ЛАЗАР ЛАЗАРЕВСКИ“ ВЕЛЕС - ДЕЛ ОД ОТВАРАЊЕТО НА РЕТРОСПЕКТИВНАТА ИЗЛОЖБА НА ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВСКИ!

Прочитај повеќе

ОУД ,,Лазар Лазаревски" Велес во посета на Саем на книга 2023 📚

ОУД ,,Лазар Лазаревски" Велес во посета на Саем на книга 2023 📚

Прочитај повеќе

Проект: ТВОРИЛНИЦА 2023

На ден 25.04.2023 (вторник) во ОУД ,,Лазар Лазаревски" Велес се реализираше стрип работилница во соработка со Ване Трајков од Стрип Центарот од Велес.Работилницата е во рамките на проектот Творилница 2023.На работилницата учествуваа ученици сместени во ОУД ,,Лазар Лазаревски" Велес под менторство на воспитувач м-р Василка Ѓурчиновски и ученици од

Прочитај повеќе

Учество на меѓународна работилница на тема „Со адолесцентите низ кризата“

Здружението на директори од ученичките и студентските домови во РСМ, организира меѓународна еднодневна работилница на која учество зема и тим од воспитувачи од ОУД„Лазар Лазаревски“Велес. Работилницата на тема: „Со адолесцентите низ кризата“ се реализира на 20.03.2023 година (понеделник) во просториите на ЈГГУГС „Здравко Цветковски“Скопје.

Прочитај повеќе

Домаќини на натпревар во кошарка во рамки на Домска лига

ОУД„ЛАЗАР ЛАЗАРЕВСКИ“ВЕЛЕС, ДОМАЌИН НА КОШАРКАРСКИ НАТПРЕВАРИ ВО РАМКИ НА ДОМСКАТА ЛИГА Во саботата на 18.03.2023 година, во рамки на Домската лига, беа одиграни натпревари во кошарка во машка конкуренција. Учество на натпреварите земаа кошаркарски екипи од ученичките домови во РСМакедонија. Домаќинот, ОУД„Лазар Лазаревски“Велес го освои II -то ме

Прочитај повеќе

Најнови вести

Учениците и вработените
од ОУД„Лазар Лазаревски“-Велес го одбележаа Светскиот ден на чистењето 15 Септември

Сведоштва

Сведоштва