Актуелно

Конкурс за прием на ученици во јавните ученички домови во република македонија за во учебната 2015 / 2016 година

За нас

ОУД “Лазар Лазаревски” Велес е воспитно - образовна установа за прифаќање на редовните ученици од четирите средни училишта во градот

Управен одбор

Од Совет на Општина Велес, Од МОН,
Од МОН Од Совет на воспитувачи,
Од Совет на родители

Погледнете ја нашата галерија


Соопштенија

ВО ОУД ,,ЛАЗАР ЛАЗАРЕВСКИ" ВЕЛЕС ОДБЕЛЕЖАН 11 ОКТОМВРИ-ДЕНОТ НА НАРОДНОТО ВОСТАНИЕ

По повод 11 Октомври - денот на македонското ослободително востание, во интерес на учениците од ОУД "Лазар Лазаревски" се организираше пешачење до местото Црн Камен и течението на реката Тополка. Задоволните ученици ги докажаа своите кондициски способности проследени со позитивни расположенија и покажаа огромна желба за планирање на други активнос

Прочитај повеќе

Во ОУД ,,Лазар Лазаревски" Велес одбележан Светскиот ден на менталното здравје!

Во ОУД ,,Лазар Лазаревски" Велес одбележан Светскиот ден на менталното здравје!Денес, 10.10.2023(вторник) по повод одбележување на Светскиот ден на менталното здравје, учениците заедно со својот воспитувач м-р Василка Ѓурчиновски подготвија презентација на тема: Како да го зачуваме менталното здравје.Наше право е да бидеме среќни и спокојни. Заед

Прочитај повеќе

Во чест на ТОШЕ ❤️

Во чест на ТОШЕ ❤️Вечна ти слава, Голем човеку

Прочитај повеќе

ВО ОУД ,,ЛАЗАР ЛАЗАРЕВСКИ" ВЕЛЕС ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЗДРАВАТА ХРАНА!

ВО ОУД ,,ЛАЗАР ЛАЗАРЕВСКИ" ВЕЛЕС ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЗДРАВАТА ХРАНА!

Прочитај повеќе

ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ДОМОТ 25-ТИ ОКТОМВРИ

Со пригодна програма одбележан денот на Домот - 25 Октомври.Делегација од ученичкиот дом „Лазар Лазаревски“Велес, положи цвеќе на спомен бистата на Патронот во холот на ученичкиот дом. Во рамки на програмата имаше рецитал и музички точки, квиз во кој се натпреваруваа четири екипи, а програмата заврши со спортски игри кои се одржаа на игралиштето в

Прочитај повеќе

Ученици од Република Полска сместени во Општински ученички дом „Лазар Лазаревски„Велес

Во Општинскиот ученички дом „Лазар Лазаревски“Велес беа сместени учениците од Република Полска кои учествуваа на чествувањето на Патрониот празник на Општина Градско.

Прочитај повеќе

Учесниците на XVIII Интернационален Фолклорен Фестивал сместени во ОУД„Лазар Лазаревски“Велес

На XVIII Интернационален фолклорен фестивал покрај домашните фолклорни групи Негорци, Г.Делчев, Копачка, Т. Јанев, Стоби, И.Н.Луј, Г.Марковски и Китка, учество земаа и фолклорни групи од Република Хрватска, Босна и Херцеговина, Мексико, Северен

Прочитај повеќе

ТВОРИЛНИЦА 2023

ТВОРИЛНИЦА 2023 На ден 31.05.2023 година, учениците од ОУД„Лазар Лазаревски“Велес под менторство на воспитувач м-р Василка Ѓурчиновски заедно со учениците од СОУ„Гимназија Кочо Рацин“Велес под менторство на проф. Магдалена Сарагинова ги презентираа своите завршни активности од проектот „Творилница 2023“. На завршниот настан присуствуваа раководите

Прочитај повеќе

ДОМИЈАДА ВЕЛЕС 2023

ОУД„Лазар Лазаревски“Велес, домаќин на XXIX Домијада одржана од 26.05.2023 до 28.05.2023 година.

Прочитај повеќе

Најнови вести

Учениците и вработените
од ОУД„Лазар Лазаревски“-Велес го одбележаа Светскиот ден на чистењето 15 Септември

Сведоштва

Сведоштва