Актуелно

Конкурс за прием на ученици во јавните ученички домови во република македонија за во учебната 2015 / 2016 година

За нас

ОУД “Лазар Лазаревски” Велес е воспитно - образовна установа за прифаќање на редовните ученици од четирите средни училишта во градот

Управен одбор

Од Совет на Општина Велес, Од МОН,
Од МОН Од Совет на воспитувачи,
Од Совет на родители

Погледнете ја нашата галерија


Соопштенија

Во просториите на Домот се спроведе интерна обука на тема: „Употреба на е-ресурси во воспитно-образовната работа“.

ОУД „Лазар Лазаревски“ Велес континуирано вложува во професионалниот развој и обука на своите вработени, овозможувајќи им стекнување на нови и надоградување на веќе стекнатите знаења.Во таа насока, денес, 12.05.2015 година (вторник), согласно стратешка цел 4. од Годишната програма за работа на ОУД „Лазар Лазаревски“ за учебната 2014/2015 година...

Прочитај повеќе

УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУД„ЛАЗАР ЛАЗАРЕВСКИ“ ВЕЛЕС ВО ПОСЕТА НА САЕМ НА КНИГА 2015!

Денес, 06.05.2015 година(среда), учениците од ОУД„Лазар Лазаревски“ Велес заедно со своите одговорни воспитувачи,беа во посета на 27-миот по ред Саем на книга...

Прочитај повеќе

ОУД „Лазар лзаревски“-дел од пригодната свеченост по повод патрониот празник на локалната библиотека„Гоце Делчев“!

Денес, 05.05.2015 година (вторник) во салата „Бели Мугри“ со почеток во 19 часот, се одржа пригодна свеченост по повод патрониот празник на Локалната библиотека „Гоце Делчев“, на која присуствуваа и учениците од ОУД„Лазар Лазаревски“ Велес.

Прочитај повеќе

Благодарница на ОУД „Лазар Лазаревски“-Велес

Благодарница на ОУД „Лазар Лазаревски“-Велес за континуирана поддршка и соработка со Локалната библиотека „Гоце Делчев“!

Прочитај повеќе

Ученици од ОУД ,„Лазар Лазаревски“ Велес го посетија Ликовниот салон

На ден 17.02.2015 година (вторник) во склоп на активностите на манифестацијата „ВЕЛЕС-ГРАД НА КУЛТУРАТА 2015”, со почеток во 19:00 часот во Ликовниот салон, беше отворена Изложбата на дела создадени на 21-та Интернационална ликовна колонија ,,Кичево“ 2014.

Прочитај повеќе

ПРВА НАГРАДА ЗА ОУД „ЛАЗАР ЛАЗАРЕВСКИ“ ВЕЛЕС!

Нашата ученичка Стефани Мечева ја освои првата награда на литературниот конкурс, распишан од ООУ„Рајко Жинзифов“, по повод Денот на училиштето, на тема: „Желбата и љубовта-крилја за големи дела“.

Прочитај повеќе

ГРУПА УЧЕНИЦИ ОД ОУД „ЛАЗАР ЛАЗАРЕВСКИ“ ВЕЛЕС - ГОСТИ НА ПРОМОЦИЈАТА НА КНИГАТА „КРУГ ПОЛУ КРУГ“ ОД ИГОР КРАЈЧЕВ!

На ден 11.02.2015 година(среда), последователно на низата активности во рамки на манифестацијата “Велес-град на културата 2015”, со почеток во 18 часот во Ликовниот салон, се одржа промоција на поетската книга “КРУГ ПОЛУ КРУГ” од велешкиот автор Игор Крајчев, која е наградена со специјална награда „Караманов 2014“.

Прочитај повеќе

Потврда за стекнати основни знаења за безбедност на храната

рз основа на член 83 од Законот за безбедност на храна и Правилникот за поблиските барања по однос на стручната подготовка и основните знаења за безбедност на храната а во согласност со правилата за добра хигиенска пракса, дел од вработените во ОУД„Лазар Лазаревски“ ...

Прочитај повеќе

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ ОУД „ЛАЗАР ЛАЗАРЕВСКИ“ И ОПШТИНА ВЕЛЕС!!!

На ден 16.10.2013 год. Градоначалникот на Општина Велес, м-р Славчо Чадиев и директорката на ОУД„Лазар Лазаревски“, Василка Ѓурчиновски потпишаа Меморандум за соработка, со цел обезбедување на долгорочен одржлив развој на целата заедница.

Прочитај повеќе

Најнови вести

Учениците и вработените
од ОУД„Лазар Лазаревски“-Велес го одбележаа Светскиот ден на чистењето 15 Септември

Сведоштва

Сведоштва